Zoete Aardappel, kip en Groente Ovenschotel (Low FODMAP)
Equipment
- 1 oven
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 150 g geschilde zoete aardappel Koop een beetje extra, want het schillen zal je wat gewicht verliezen, houd max. 75g p.p. aan om het laag FODMAP te houden
- 1 rode paprika
- 130 g courgette
- 150 g diepvriesspinazie (ontdooid)
- 1 el olijfolie
- 1 el knoflookolie
- 1-2 el Italiaanse kruiden
- 80 g feta
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
- Snijd alle groenten en zoete aardappel in lange dunne reepjes. Doe alle gesneden groenten, spinazie en zoete aardappel in de ovenschotel en meng met olijfolie, knoflookolijfolie en Italiaanse kruiden. Als dit goed is gemengd, zet je de ovenschaal in de oven
- Snijd de kip in kleine dunne reepjes en leg apart (houd gekoeld voor voedselveiligheid). Voeg de kip toe aan de ovenschotel na ongeveer 25 minuten en zet de ovenschotel nog eens 20 minuten in de oven
- Nadat de 20 minuten zijn verstreken, verkruimel je de feta over de ovenschotel en zet je hem 5 minuten in de oven. Nadat de 5 minuten voorbij zijn, snijd je een stukje kip doormidden om te controleren of het gaar is. Zo niet, houd de ovenschotel nog 5-15 minuten in de oven
- Zodra de ovenschotel klaar is, leg je de gewenste hoeveelheid op je bord met een schep saus ernaast. Eet smakelijk!